Post

Visualizzazione dei post da luglio 3, 2017

What Makes Luka Modrić So Special? - A Statistical Analysis

Immagine
https://www.amazon.it/Luka-Modrić-paura-Football-Portraits-ebook/dp/B01B1NLAHG A comparative statistical investigation between Luka Modrić and the likes of Iniesta, Kroos, and Gundogan , to figure out what makes the diminutive Croatian tick so differently from the rest. by Om Arvind @OmVArvind Jul 14, 2016 Of all the glizt and glamor stars to have donned the white chain mail of Real Madrid, few have managed to match the grace and sense of touch of Luka Modrić. Officially deemed a flop by a poll from Marca midway through the 2012/13 season, Modrić has since become the best midfielder in the world, leading his side to two Champions League titles in four years. But when breezing through articles online or when watching Modrić on TV, it is hard to pinpoint exactly what makes him so special. It is as if, in his dazzling brilliance, we are blinded in awe, unable to critically focus our gaze. Is it his glorious outside of the boot passes , or is it his g...

L'alieno Sagan

Immagine
In verde ai Campi Elisi negli ultimi cinque Tour perché trattasi di un alieno. Il numero di Peter Sagan in cima al dente di Longwy (1.6 km al 5,8% medio e punta dell'11%) conferma che il 27enne slovacco è di un altro pianeta. Ai meno duecento metri "perde" il pedale destro come a Richmond 2015, eppure trionfa di mezza bici, quasi scherzando. Un gigante davanti a giganti, perché pur essendo al vento già ai -400 si lascia dietro l'australiano Michael Matthews (secondo anche a Richmond; e sei tappe nei tre grandi giri), l'irlandese Dan Martin (una Liegi e un Lombardia più una tappa a Tour e Vuelta) e Greg van Avermaet, olimpionico a Rio2016 e quest'anno re a Wevelgem e a Roubaix. Per il bicampione del mondo è la 96esima vittoria in carriera, l'ottava al Tour dove ha collezionato anche 18 secondi e 9 terzi posti: 35 podi e, appunto, cinque maglie verdi. Dovesse arrivare a Parigi con la sesta, eguaglierebbe il record di Erik Zabel. Un altro extrater...