Ny FCM-boss vil danse med de store i Europa


21 Aug 2024 - Jyllands-Posten
SAMI DON PETERSEN samfund@jp.dk

Peter Sand, fodbolddirektør i FC Midtjylland, vurderer, at midtjydernes trup er rustet og god nok til at spille kampe i både Champions League og Superligaen.

Den ene succesoplevelse har afløst den anden, siden Peter Sand blev ansat som fodbolddirektør i FC Midtjylland i januar.

Han kalder det »kaempestort«, at han i maj var med til at vinde det danske mesterskab for snuden af rivalerne FC København og Brøndby.

Og nu godt tre måneder senere er FCM blot to kampe fra at komme i Champions League. Det vil vaere omtrent lige så stort, selv om det er svaert at sammenligne, siger han.

Det kraever samlet sejr over Slovan Bratislava. Den første af to kampe venter onsdag i Herning.

»Det er en kaempe mulighed for at få nogle store oplevelser, så det fylder enormt meget, efter at vi er kommet godt fra land og allerede nu er kvalificeret til Europa League,« siger Peter Sand.

Det slovakiske hold er en opgave, FCM har respekt for. Men målet er klart.

»Vores ambitioner overordnet set er at opnå noget, og vi laegger ikke skjul på, at vi går på banen for at vinde både i Superligaen og pokalen og har ambitioner om at spille internationalt hvert eneste år.«

»Set i det lys er vi et godt sted lige nu, og vores helt store målsaetning er at spille i Champions League,« siger Peter Sand.

Økonomisk forventer FCM at tjene mellem 200 og 300 millioner kroner, hvis det lykkes at komme med i det fineste selskab.

»Vi ved godt, der er nogle penge, der følger med. Det er de fleste bevidste om. Men det sportslige er i udgangspunktet det, vi drømmer om,« lyder det fra Peter Sand.

Tilfreds med truppen

Som hovedansvarlig for køb og salg af spillere er han forsigtig med sine udmeldinger, selv om deltagelse i Champions League kan tiltraekke bedre spillere.


»Det er jo det mest attraktive, når vi snakker internationalt, og det er også det, vi drømmer allermest om. At komme ud og matche os med de bedste hold i Europa på den store scene.«

»Det er der, der er størst fokus. Så selvfølgelig betyder det noget,« siger han.

Fodbolddirektøren understreger gang på gang, at han er glad for den trup, FCM råder over.

»Det kan vi også med rette vaere, fordi det er jo den trup, der har spillet os i den her position, hvor vi er to kampe fra Champions League.«

»Så laenge transfervinduet er åbent, følger vi med i markederne. Men vi er meget tilfredse med den spillertrup, vi har,« siger han.

Ubesejret i ni kampe

FCM er i saesonens første ni kampe på tvaers af alle turneringer ubesejret. Men spørgsmålet er, om truppen vil kunne holde til endnu større opgaver i Europa i efteråret.

»Jeg vil i hvert fald tage fat i det faktum, at vi nu har spillet fem superligakampe parallelt med fire internationale kampe og har senest vundet tre ligakampe i traek.«

»Så vi har helt klart vist, at truppen er staerk og bred nok til at spille hver tredje eller fjerde dag. Så vi er godt rustet,« mener Peter Sand.

FCM, der er nummer 66 i Europa lige nu, slås også stadig med målet om at komme i top-50.

»Det er en af vores målsaetninger at komme op i top-50. Og der vil det jo vaere en enorm flot praestation at deltage i Champions League, hvor det er de bedste 36 hold i Europa,« siger Peter Sand.

FCM møder Slovan Bratislava onsdag klokken 21. Der er returkamp onsdagen efter.

***

Il nuovo capo dell'FCM vuole ballare con i grandi d'Europa

Peter Sand, direttore del calcio dell'FC Midtjylland, ritiene che la squadra del Midtjylland sia sufficientemente attrezzata e valida per giocare partite sia in Champions League sia in Superliga.

Una storia di successo si è susseguita da quando, nel gennaio 2024, Peter Sand è stato nominato direttore del calcio dell'FC Midtjylland a gennaio.

Egli definisce “enorme” il fatto di aver contribuito alla vittoria del campionato danese a maggio, battendo l'FC Copenhagen e il Brøndby.

E ora, poco più di tre mesi dopo, l'FCM è a sole due partite dal raggiungere la Champions League. “Sarà una partita altrettanto importante, anche se è difficile fare un paragone”, dice.

Per farlo è necessaria una vittoria contro lo Slovan Bratislava. La prima delle due partite è in programma mercoledì a Herning.

“È una grande opportunità per fare esperienza, quindi è molto importante dopo che abbiamo iniziato bene e ci siamo già qualificati per l'Europa League”, dice Peter Sand.

La squadra slovacca è un avversaria che l'FCM rispetta. Ma l'obiettivo è chiaro.

“La nostra ambizione generale è quella di conquistare trofei, e non nascondiamo che scendiamo in campo per vincere sia la Superliga sia la coppa di Danimarca e abbiamo l'ambizione di giocare a livello internazionale ogni anno”.

“In quest'ottica, al momento siamo in una buona posizione e il nostro grande obiettivo è giocare la Champions League”, afferma Peter Sand.

Commenti

Post popolari in questo blog

Dalla periferia del continente al Grand Continent

Chi sono Augusto e Giorgio Perfetti, i fratelli nella Top 10 dei più ricchi d’Italia?

I 100 cattivi del calcio