SIMSIR SIKREDE SEJREN

17 Aug 2024 - Ekstra Bladet
KRISTIAN PORSE, BOLD

FC Midtjylland vandt 2-1 over Lyngby, efter at Aral Simsir scorede sejrsmålet dybt inde i overtiden

Mål: 0-1 Franculino ( 65.), 1-1 Lauge Sandgrav ( 74.), 1-2 Aral Simsir ( 90+7)

Aral Simsir blev matchvinder sent i overtiden af Superliga- kampen mellem Lyngby og FC Midtjylland med en meget sen scoring til 2- 1.

Den unge offensivspiller var generelt en fornøjelse at se på kampen igennem, og da det så gjaldt allermest, steppede han op og leverede et flot solomål, som sikrede de tre point til

FCM. Den 32- årige venstre back fik kort forinden et hårdt slag i en duel med Tobias Storm, og det endte – desværre for FC Midtjylland – med, at nytilkomne Christian Sørensen måtte lade sig udskifte til fordel for Joel Andersson.

Netop Joel Andersson gav et friskt pust til FCM’s offensive spil i venstre side af banen.

Den svenske back kombinerede fint med Franculino i det 26. minut, men da indlægget blev smidt i boksen, var der ingen til at sparke kuglen i kassen.

Mod slutningen af første halvleg kom Lyngby bedre med, og i det 43. minut var hjemmeholdet tæt på at tage føringen via en afslutning fra Sævar Magnusson. Overliggeren stod dog i vejen.

Efter pausen var det FCM, der var bedst.

Gæsternes nye midtstopper Ousmane Diao havde et udmærket hovedstød i det 56. minut, men præcisionen manglede.

Pressede på

Det gjorde den til gengæld ikke, da Franculino dukkede op ved bagerste stolpe efter et hjørnespark til FC Midtjylland efter lidt over en times spil.

Adam Gabriel satte panden på og dirigerede bolden videre mod bagerste stolpe, hvor den farlige angriber stod placeret. Herefter var det ingen sag for Franculino at sende FCM på 1- 0.

Føringen holdt dog kun i små ti minutter.

For i det 73. minut udlignede Lyngbys midtbanekomet Lauge Sandgrav til 1- 1.

Præcis som ved FCM’s mål var det et hjørnespark, der dannede grundlaget for de kongeblås scoring. Fyrtårnet Magnus Jensen steg til vejrs og headede bolden ned for fødderne af Sandgrav, der sparkede læderet i kassen.

Mod slutningen af opgøret pressede særligt FCM på for en sejrsgivende scoring.

Det lignede længe, at Lyngby ville holde stand, men dybt inde i overtiden tog Aral Simsir sagen i egen hånd og scorede til slutresultatet 2- 1 med et forrygende solomål.

***

Lettet Simsir: Blev skubbet, sparket og revet i

Det er lige før, jeg ikke en gang kan beskrive det. De var hårde mod mig i dag

Aral Simsir stjal showet, da han dybt inde i overtiden scorede til slutresultatet 2- 1 mod Lyngby.

At han med den sene scoring sikrede de tre point til FC Midtjylland glæder han sig utrolig meget over, for opgøret mod de kongeblå var af den hårde kaliber.

Det fortæller han til Viaplay efter slutfløjt.

– Det er lige før, jeg ikke en gang kan beskrive det. De var hårde mod mig i dag. De skubbede, sparkede og rev lidt i mig, men jeg må være ærlig og sige, at de var gode til det, siger Simsir.

Den unge offensivspiller var generelt en fryd for øjet i den tætte affære på Lyngby Stadion.

Og han har da også selv en god følelse i kroppen for tiden.

– Der er en større ubekymrethed og ro i mig. Jeg ved, hvad jeg er god til og hjælper mine holdkammerater på den måde.

– Alle kampe er vigtige. At vi får scoret til sidst og får de tre point betyder sindssygt meget, afslutter Simsir over for Viaplay.

2- 1- sejren betyder, at FCM nu har 11 point efter fem kampe i Superligaen.

Det rækker til en foreløbig førsteplads i tabellen foran FC København.

***

FEM I FOKUS

Franculino - Så fik han hul på bylden i Superliga- sæsonen. Det 20- årige stjerneskud har været genstand for en del spekulation i starten af transfervinduet, men FCM er opsatte på at holde på ham. Når Buksa ikke er med, må andre score målene, og det gjorde Franculino nu.

Jonathan Amon - Kan han holde sig fri for skader, kan Amon meget vel blive Lyngbys helt store talisman i denne sæson. ❘kke alt sidder i skabet, men næsten alt farligt fra Lyngby går via den hurtige amerikaner. Sidenettet var det tætteste, han kom på mod FCM.

Aral Simsir - Tænk hvis Simsir også brillerede med sine afslutninger… Hold da op et show, han bød på i første halvleg. Gang på gang driblede han forbi adskillige Lyngby- spillere, som var de træningskegler, men FCM’s troldmand savnede bare det forbandede vigtige slutprodukt - lige indtil kampens sidste minut, hvor han blev matchvinder.

Christian Sørensen - Højt at flyve, dybt at falde. Flot debut mod Vejle, men i Lyngby blev det lidt af en mareridtskamp for Christian Sørensen, der udgik med en skade efter bare 18 minutter. Før det var han blevet fuldstændig kyst fysisk, lavede fejl og kom slet ikke med frem.

Lauge Sandgrav - Det glemmer han nok aldrig! Det 19- årige midtbanetalent scorede sit første seniormål for Lyngby til 1-1 og sendte stadion i ekstase. Han leverede derudover en række gode aktioner ved blandt andet at bremse Simsir og snyde to FCM’ere med en fræk vending. Stærk præstation af Sandgrav, der stadig kan blive meget bedre.